Stølstur

Bli med på turen som tar pusten fra deg! Helikopterturen starter på tunet ved BesteBakken og flyr deg over Jostedalsbreen. Helikopteret flyr langs Veitastrondvatnet, frem til Langedalsbreen og videre over Austedalsbreen og Tungestølen. Returen til BesteBakken går over fjellet mot Hafslo.

Nytt av året er en grensesprengende aktivitet for bedrifter der dere selv bestemmer utfordringene ved helikopterturen. Sesjonen kan følges opp sammen med en kvinnelig psykolog – som også er piloten deres – i etterkant av aktiviteten. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Mange har valgt å kombinere helikopterturen med vår stølstur i brelandskap. Turen går på bakkenivå i området du opplevde fra lufta: fra BesteBakken og langs Veitastrondvatnet til Jarvamyri ved Tungestølen. Her står to sel (stølshus) til disposisjon for følget ditt. Vertskapet ditt ved stølen er Aud Marit og Kåre Hillern.

Ved stølen venter full oppdekking av tradisjonell stølsmat: Rømmegrøt, mylse, spekemat, flatbrød og hjortekake innpakket i hellekake. Likt tradisjonen var før, da gjester kom til gards, serveres rømmegrøten i festmat-innpakning med varm plommesuppe.

Tungestølen ligger naturskjønt og mektig til; omkranset av breer på alle kanter. Etter måltidet kan du nyte en stille stund utenfor stølen under pledd, over puter – og omkranset av breen. Ønsker du å bestige breen, skaffer vi brefører for deg.

Oppholdet ved stølen avsluttes med kaffe og gammeldags stølskake. Som en kuriositet, for de som ønsker det, spår vertinnen i kaffegruggen(!).
NB! Helikoptertur og stølstur kan selvsagt velges som separate aktiviteter.